Новини

Банка Ландмарк изкушава потенциалните клиенти с 3D принтирани мини фигури
Банка Ландмарк изкушава потенциалните клиенти с 3D принтирани мини фигури

Мини фигурката като допълнително изкушение

В определени ресторанти от веригата на KFC в Индия се предлагат мини фигурки на клиентите като допълнително изкушение ако се закупи определен продукт, KFC I-Box. В дадените ресторанти са монтирани кабини за триизмерно сканиране в цял ръст на хора от фирма Twindom.

Добре познатите ни играчки, които идват като подарък с купуването на детско меню от веригите за бързо хранене са нещо, което е популярно и разпространено по целия свят. Но без значение дали ще е МакДоналдс, Бъргър Кинг или KFC, изкушаващата за децата пластмасова играчка е позагубила чара си, що се отнася до родителите им. Или поне така си мислехме доскоро всички.

Новата рекламна кампания на KFC в Индия предлага на клиентите си възможността да получат свои „3D принтирани селфита” в определени техни ресторанти. При закупуването на I-Box меню, клиентите получават мини фигурка, получена с помощта на 3D сканиране и 3D принтиране.

KFC стартира кампанията си в Индия през миналия месец, със монтирането на сканиращи кабини на фирма Twindom, с които да се дигитализират клиентите, за да могат впоследствие да бъдат 3D принтирани. След завършването на процеса, клиентите в ресторанта могат да получат поръчаните пиле, сода, картофки, и мини фигурка.
„Пластмасовите играчки са старомодни, а вече същото се отнася и за селфитата,” каза Луис Руиз Рибот, ръководител на маркетинговия отдел на KFC в Индия. „KFC I-Box пренася всичко на напълно ново ниво: уникална, персонална, мини ваша версия.“

Необичайната маркетингова кампания е реализирана с помощна на Little Me, компания, която се занимава с 3D принтиране, и е базирана в Мумбай. Тя е осигурила кабините за триизмерно сканиране в цял ръст на хора за участващите KFC ресторанти. Всяка от кабините струва 23,000 долара, сглабя се за около 20 минути, и генерира опростен 3D модел за предварителен преглед за 5-10 минути.

Интересното е, че KFC не е единствената компания, която се възползва от публичността на 3D селфитата. Банка „Ландмарк“ от Тексас наскоро стартира кампания под наслов „Бъди забележителен” (което е игра на думи, защото е превод на името на банката, Ландмарк). Целта на кампанията е да изкуши нови клиенти да си открият сметка. Наградата, разбира се, е 3D принтирана мини фигурка. Слоганът на кампанията е „Не бъди поредния, бъди забележителен”, с идеята, че клиентът ще получи персонално, дългосрочно внимание. Както и персоналната си 3D мини фигура.

„Идеята да се използва 3D принтиране като начин да се предостави персонализация на клиентите е много интересна, и смятам, че ще я виждаме все повече, тъй като компаниите все повече ще търсят начини да изпъкнат и да създадат уникално преживяване, което да доведе клиенти до физическия им магазин“, коментира Уил Древно, съосновател на Twindom.