Новини

Нов етап в запазване на спомените благодарение на 3D сканирането - миниатюрни скулптурки
Спомен от ново поколение - миниатюрни скулптури на родителите

Запази семейството за идните поколения

Времето лети и всичко неусетно се променя. И семейството расте, и често се променя, и... на всеки се е случвало да пожелае да спре мига, за да може да остане за дълго тук и сега. Или поне да го запечата, за да се върне към него отново и отново, когато времето започне да заличава спомените ни.

Цифровите снимки от години направиха това достъпно за всеки. Всеки телефон вече е снабден с камера, пък и ни е под ръка във всеки един момент. А за по-особените моменти, разбира се, всеки ще извади фотоапарат, къде по-професионален, къде не толкова; дали собствен, дали взет назаем от познат, в крайна сметка всички имаме поне един приятел, който е така запален по новото, че винаги ще си е купил последния писък на техниката. А особените моменти трябва да бъдат увековечени особено добре, разбира се.

Вече можем да документираме всичко. Всеки момент от живота си, който ни се иска да запазим, не само абитуриентския бал на наследника, но и просто онази вечер, когато цялото семейство се събра и всички така хубаво се забавлявахме. Правим го и вече дори не се замисляме, че това улеснение в нашето детство го нямаше, че родителите ни снимаха на лента и скъпернически пресмятаха остваващите пози на филмчето; но пък дори да не споменаваме за още по-преди, по времето на техните родители, помните ли когато снимките бяха само черно-бели? Или пък тогава, когато са се правели само от магьосника във фотостудиото?

Времето лети и всичко неусетно се променя. Технологиите, които улесняват живота ни, също. Новото, което в първия момент ни изглежда объркващо и може би дори малко странно, до година-две вероятно ще е ежедневие. За всеки.

Замисляте ли се кои са технологиите днес, които за нас са истинска иновация, а за идните поколения ще се превърнат в ежедневие?

3D сканирането може да ни звучи като научна фантастика. Или това да принтираш родителите си на 3D принтер. Но не за дълго. Новата технология все още е нова, но вече става все по-масова и достъпна. И редицата от семейни снимки на полицата вкъщи е на път да бъде заменена от редица от миниатюрни скулптурки. С усмивките, позата, дрехите, които всеки е носел в момента на сканирането… Запечатани в точния момент.

3D скулптурата представлява малка статуетка с облика на истински човек. Тя е изключително детайлна и отразява напълно външия вид на човека, по чийто образ е създадена. Вашите родители, баби и дядовци могат да бъдат увековечени за родовата история по недостъпен до скоро начин.

Любопитно: 3D скулптурата е високотехнологичен продукт. Изработва се след сканиране на човек в цял ръст в специална за целта кабина. Сканирането трае по-малко от 10 секунди и е напълно безвредно. След това се генерира триизмерен файл със сканирания образ, който се обработва по специален начин. Финалната стъпка е изграждане на скулптурата на 3D принтер.

КАК ДА ПОЛУЧИТЕ СВОЯТА СКУЛПТУРА В 3 ЛЕСНИ СТЪПКИ:


  • Резервирайте час за сканиране - на тел. 0887 344079, 0884 184409, по мейл на info@zetaforms.com или онлайн на формата за контакт;

  • Заповядайте за 3D сканиране на адрес: гр. София, ул. Оборище 35, ет. 2;

  • Получете своята скулптура при нас или на адрес по избор (до 4 седмици)!

  • Зарадвайте Вашите родители с подарък, който ще им даде увереност и спокойствие, че родът им ще бъде запомнен!